Foto-albums

Prof. A. Pieters Pionier Jiu-Jitsu Belgie.Jiu-jitsu periode1963-1970

Walter TOCH behaalde 1e Dan JIU-JITSU met grote onderscheiding o.l.v. Prof. Alfred PIETERS (Pionier Jiu-Jitsu Belgie) in De Rode Hoed in Klein-Turkije te Gent. Hij gaf ook les tijdens z'n dienst bij de Para-Commando's. 

Sifu Walter Toch met Docent Guru Chris Snoeck , behaalde Diploma Branch Instructeur Mes.Opleiding instructeur mes 2006/2007 in Topacademie Sifu Walter Toch.

Sifu Walter TOCH ontvangt BRANCH School Instructor BLADE na langdurige opl. 2006/2007 van docent Guro Chris SNOECK, zaterdag 2 Juni 2007. We kwamen samen en ik bezag het materiaal dat m'n Collega kende van in Amerika en te hebben gewerkt met o.a: Don Inosanto , Hock Hocheim die experten zijn qua Mes/ Kali / Escrima enz. Al de technieken waren al doorgefilterd en kon men realistisch gebruiken in de zefverdediging. En zo ging de langdurige opleiding door in de Topacademie en was groot succes , want Mes beheerst niet iedereen , al ben je kampioen.

Fajin workshop met Sifu W. TOCH en Sifu SHI DAN QIU

Fajin workshop met 2 top-experts Sifu W. TOCH en Sifu SHI DAN QIU

1e exclusief boek Sifu Walter Toch 1e uitgave 28/10/2013Affiche's en posters

Affiche's en posters van activiteiten waar  Sifu Walter Toch  aan meewerkte of zelf organiseerde.

Beelden in Shaolin tempel (Kung--Fu Hall)

Authenthieke beelden die de oorsprong v/h basis en gevorderde oefeningen uitbeelden zoals het vroeger was met o.a. oefeningen tegen de zwaartekracht of light kung-fu enz.

Filmacteur/Sifu John Liu te gast bij Sifu Walter Toch

Filmacteur / Sifu John Liu was te gast bij Sifu Walter Toch op z'n Int. Festival Der Krijgskunsten en Int. Stage op 11 en 12 November 1989 in Sporthal Bourgoyen in Mariakerke (Gent).

Sensei Walter Toch in actie met Wereldkampioen Fred Royers.Wereldkampioen Fred Royers met Sensei Walter Toch.

Sensei Walter Toch nodigde meervoudige Wereldkampioen Fred Royers (Presentator Eurosport) uit op z'n Int. Festival Der Krijgskunsten + Int. Karatestage op 9/10 November 1985 in Sporthal Bourgoyen te Mariakerke (Gent).

Karate-Do periode Sensei Walter Toch 1970-1986

Karate-Do periode Sensei Walter Toch  zwarte gordel 4e Dan 1970-1986. U ziet o.a. de wedstrijden , stages , z'n eigen karate-do school Ten-No-Kata (vorm v/h heelal).

Grootmeester Shi Suyin Shaolin Tempel China met Sifu Walter Toch.

Grootmeester Shi Suyin 31e Generatie shaolin monniken reikt gedenksteen aan Sifu Walter Toch als 1e Westerling met Graduaat , en tevens Beker die Sifu won op 1e Int. Shaolin Tempel Festival in Song Shan Henan China 1990. Verder privé bezoek bij die fantastische nederige Grootmeester! Sifu bracht als 1e  vanaf 1987 het Traditionele Shaolin en Monniken naar Europa.

Walter Toch bij de Para-Commando's 1970-1972.

Walter Toch was B.v.k.t. bij de Para-Commando's en dit was een uitdaging , en behaalde de Rode Muts , De Wing en de Commandodolk. Ik zag de opleidingen ook als krijgskunst , en had de eer tijdens m'n opleiding de Close Combat opleiding te assisteren in Marche-Les- Dames. Ik zat in het 3e Bataljon van Para-Commando's in Lombardsijde 1970-1972. Van de 120 kandidaten slaagden er maar 50 als Para-Commando.

Hock Hocheim Topmeester uit de USA bij Sifu Walter Toch.

Hock Hocheim is Topmeester uit de USA en gerenomeerd in de gehele wereld door z'n praktische kant v/d Martial Arts . Heeft talloze Dvd's en boeken gemaakt en reist de wereld rond met z'n seminarie's. Ben vereerd reeds zulke Meester reeds enkele keren in de Topacademie te hebben gehad en vooral de kennis te kunnen doorgeven aan m'n leerlingen.

Sifu Walter Toch in China vanaf 1987.

 Tijdens m'n reizen naar China geef ik enkele impressie's van achter de Grote Muur , speciaal gericht naar de Chinese Krijgskunsten en healing die eeuwenoud zijn , en onschatbare waarde hebben in moderne maatschappij.

Christiane had een Roeping , en was Zuster in de Wereld en heb plechtigheid bijgewoond.De Qi of energie die me op vele vragen een antwoord gaven.

 Iedere mens evolueert op soms rare manier die niet evident is aan de regels die onze moderne maatschappij beantoordt , en dit heeft vele oplossingen die ik met deze fotogalerij duidelijk maak. Het kan mensen helpen die eerst willen ZIEN en dan geloven of hun ego te groot wordt. Heb boek gemaakt van de "onzichtbare valkuilen in de krijgskunsten".

Sifu Walter Toch

Sifu Walter Toch met Grootmeester Chen Sitong in Chenjiagou de wieg van Taiji.Sifu Walter Toch met Grootmeester Chen Sitong 18 gen. Chen Style & Family.

 Sifu Walter Toch met Grootmeester Chen Sitong 18 Generatie Chen style & Family , fotos uit China en in Belgie. U ziet o.a. Chenjiagou de bakermat waar het Taijiquan is ontstaan in de wereld. Chen Sitong is coach van Chenjiagou en TOPmeester uit China. Sifu Walter Toch is rechtstreekse leerling en bracht de originele Chen Style naar Europa Sinds 1989.

Sifu Walter Toch ontmoette Lama Kunga Tenzin GyatsoLama Kunga Tenzin Gyatso's in Topacademie Sifu Walter Toch 7/8 Juni 2010

 Sifu Walter Toch ontmoette Lama Kunga Tenzin Gyatso's in Karmelieten Kerk Gent. Maakte afspraak met hem voor te werken met qi energie. Helaas was hij goed wat hij allang deed met meditatie en paste bij Lama en goed voor sommige mensen. Ik stond al in verder stadium van meditatie , maar bleef op m'n hoger zitten voor qi op Martial vlak of healing. Het was een ervaring maar niet vatbaar voor 2e keer , ondanks de goede afspraken over qi.

Master of Sound Song Park uit de USA in Topacademie Sifu Walter Toch

 Op uitnodiging kwam voor de 1e x naar Belgie Master Song Park uit de USA die trouwens Grootmeester is in Martial Arts en wetenschapper. Geluid is uiteraard een belangrijk onderdeel in de krijgskunsten en in healing , want de meeste mensen kennen maar de kreten v/d karate met"KIAI" of de kreten van BRUCE LEE , eigenlijk gaat het verder en vraagt zeker 10 jaar intense studie om daar goed in te worden. Uiteraard veel geleerd en dat toepasselijk is in de zelfverdediging. Trouwens fantastische lesgever.

1e Kids Kung-Fu in Topac.Sifu W. Toch 11/11/2012Sifu Walter Toch met Kids Kung-Fu.

 Sifu Walter Toch heeft reeds duizenden kinderen opgeleid in shaolin kung-fu op scholen , doe-aan-sportbeurzen ,workshops , privé , groepen , afdeling in z'n eigen Topacademie etc. Shaolin kung-fu is niet gemakkelijk aan te leren aan kinderen uit het Westen en vraagt veel geduld , maar eens men dit geduld kan opbrengen , behoren ze tot de beste van de klas , bezitten dicipline en zijn gezond en hebben zelden dokter nodig en zijn pareltjes voor de maatschappij en trouwens kunnen ze zich verdedigen tegen ongure types. Indertijd in China zag ik 8000 kinderen allemaal op 1 bevel hun kung-fu doen , hoop dit ook eens te bereiken in het Westen maar vrees er voor , maar we doen verder ....

Sifu Walter Toch met Shi Yong Shou in China 1987.Sifu Walter Toch met Shi Yong Shou in China 1987.

 Shi Yong Shou 33e Generatie Shaolin Monniken was m'n 1e Sifu  en behoorde tot de top in China. Hij was van de oude stempel en z'n kung-fu was speciaal . Ik was 4e Dan in Karate en was nog een kleuter en daar ging voor me  een nieuwe wereld open want China was nog te gesloten. Terug van niks beginnen is lange weg en de moeite waard vooral als men zulke Meester ontmoette die me inwijde in de oude Chinese Krijgskunsten. Hij huilde toen ik vertrok naar Belgie. Ben fier leerling te zijn geweest en geslaagd in de testen om privéles bij hem te volgen in China.

Exclusieve foto's Sifu Walter Toch met Shaolin Monnik Shi Heng Ji.

Door de jaren heen heeft Sifu Walter Toch met talloze Shaolin monniken getraind in China en in z'n Topacademie en zijn dit exclusieve foto's en herinneringen om die eeuwenoude Shaolin Kung-Fu te kunnen overleveren in het Westen waar de leerlingen baat bij hebben voor hun gezondheid  en zich kunnen verdedigen tegen zichtbare en onzichtbare valkuilen in de krijgskunsten. Hier ziet U Shi Heng Ji waar ik workshops /Privé/en ook op m'n Int. Festival Der Krijgskunsten super demo's gaf.

Sifu Walter Toch met Shi Heng Jin in Topacademie.Sifu Walter Toch met Monnik Shi Heng Jin met workshops.

De Monnik Shi Heng Jin , komt reeds vanaf z'n 13e jaar naar Belgie en deed talloze workshops in de Topacademie en Sifu Walter Toch deed massa's privélessen met hem van soms 8 uur per dag tijdens z'n lange verblijven bij me.

Shi Heng Jin in Topacademie Sifu Walter Toch.Exclusieve foto's Sifu Walter Toch en Monnik Shi Heng Jin.

De Monnik Shi Heng Jin kwam reeds van z'n 13 jaar naar Europa en deed talloze Workshops in de Topacademie Sifu Walter Toch en de lange periodes trainden we soms 8 uur in privé om zo die eeuwenoude kennis te kunnen overleveren in het Westen. Trouwens in Nederland deed hij hetzelfde bij m'n Collega Joost Warsanis (Oprichter Shaolin Bond Holland).

Sifu Walter Toch in Tv Show op VTM met Marlène de Wouters , Supersucces.Sifu Walter Toch in de Persmedia.

De Krijgskunsten zijn eeuwenoud , en toch is het nog onbekend en verdient het meer dan het waard is in het Westen. In de films staat het bol van actie met o.a. Bruce Lee , Jackie Chan , Jean Claude Vandamme ,Jet Li , Steven Segal enz .. , dat miljoenen toeschouwers lokt en inspireert om krijgskunsten te beoefenen. De realiteit is altijd anders en moet men veel trainen om zelf maar een klein beetje v/d Oosterse gevechtskunsten te begrijpen. Met de Pers heb ik altijd geluk gehad door m'n professionele aanpak om de Krijgskunsten in realistisch goed daglicht te stellen. In China kwam ik in de Pers en op Tv met méér dan 350 miljoen kijkers in 1990 , maar Belgie kent alleen Koning voetbal en wielrennen. Maar ik zorg ervoor dat de waakvlam v/d Krijgskunsten blijft branden en heb daardoor al veel vreugde kunnen brengen aan de mensen.

Int. Groep Shaolin op Workshops in Belgie , Host Sifu W. Toch .Exclusieve Martial Arts Meesters over heel de Wereld te gast in Topacademie Sifu Walter Toch.

Verschillende Top Martial Meesters over gans de Wereld brachten bezoek aan Sifu Walter Toch  soms na hun optreden in BERCY Parijs (elk jaar 15000 toeschouwers voor Top Martial Arts Meesters van over de hele wereld). Zo kunnen leerlingen van me genieten van  exclusieve korte demo's of workshops door m'n goede contacten indertijd in China.

Sifu Walter Toch op Int. Stage met Grootmeester Cascavel , direkte leerling  stichter Méstre Bimba van Bahia.Periode Capoeïra Regional Sifu Walter Toch 1999-2005

Sifu Walter Toch ontmoette Mèstre Jair Santana die pas van Brazillie kwam en directe leerling was van Mèstre Cascavel en bijde op hun beurt uit de generatie v/d stichter Capoeïra Regional kwamen Mèstre Bimba uit Bahia.. Zo gaf Mèstre Jair Santana 5 jaar les in de Topacademie Sifu Walter Toch. Voor me was het een studie en verrijking v/d Martial Arts en had het geluk met veel Mèstre te trainen en sommigen deden mee op m'n Int. Festivals Der krijgskunsten. De club hete Oba Guiné en was de 1e in Belgie voor Capoeîra Regional.Sifu deed mee aan 3 examens of batizado's en kreeg doopnaam kung-fu.

Exclusieve foto's Monnik Shi Xing Peng in China en bij Sifu W. Toch.

Shaolin Monnik Shi Xing Peng zag ik in China en was een absolute Topper met harde opleiding van z'n strenge vader. Zag daar talloze demo's van hem. Hij behoorde bij de 1e Groep die ik uitnodigde en naar Europa kwam. De Monnik was indertijd te zien op Eurosport en National Geographic met fantastische Show's van deze Monniken. Hij verbleef 3 jaar in de Topacademie en ging dan ook naar Holland bij m'n Collega Sifu Joost Warsanis. Ik zorgde dat hij club had in Antwerpen  en probeerde het in Holland , helaas werkte het niet en hij ging dan naar Amerika en daar blijkbaar zich meer kon ontplooien.

Sifu Walter Toch met Shi De Ding 31e Gen. Shaolin Monniken.Exclusieve foto's Tech. Dir. Shaolin Tempel Shi De Ding 31e Gen. met Sifu W. Toch.

Shi De Ding of ook wel genoemd Jiao Hong Bo was m'n derde grote leraar in China en in Belgie die ik liet overkomen. Hij is een groot man in Shaolin als Technisch Directeur , en indertijd zelf een groot kampioen. Deed verschillende reizen met groepen van Shaolin en die duizenden mensen begeesterden . Ik was de 1e die Shaolin naar Europa bracht. Helaas Frankrijk was de 2e en die hadden gans de media mee en in Bercy was propvol met 18000 mensen voor die Unieke show. In Belgie begrepen ze me niet , maar Frankrijk was slimmer op dit gebied en vooral de Martial Arts staan verder dan bij ons.

OpendeurdagenTopacademie Sifu Walter Toch

Elk jaar organiseert Sifu Walter een OPENdeurdag , er was veel belangstelling en zeker een 60 tal mensen. Het weder viel geweldig mee zodat we binnen en buiten konden trainen zoals in China. Sifu had  mooie thema's om TOCH de grote groep aan hun trekken te laten komen en doet me plezier terug veel mensen gelukkig te hebben gemaakt en zich achteraf hebben ingeschreven om de WEG naar de krijgskunsten te ONTDEKKEN en te VOELEN.

Sifu Walter Toch in actie landurige opleiding STOK.Opleiding instructeur stok 2007-2008 in Topacademie Sifu W. Toch.

Na het succes van langdurige opleiding Instructeur MES , kwam de beurt voor STOK . In de stok heb je  veel variaties, korte , lange , gedraaide , dubbel kort kali en escrima , nunchaku , tonfa bvb. Zo werden de 5 continenten belicht en was enorm boeiend en leerrijk. Ook waren er gastlesgevers uit verschillende diciplines en kon men zo een beeld vormen wat men met stok in Afrika / Japan / Indonesie  enz . , kan doen om zich te verdedigen. Docent was Collega Guru Chris Snoeck , en ben blij dat we samen initiatief hebben genomen om dergelijke opleidingen te hebben kunnen laten doorgaan en is UNIEK en zelden voorkomend.

Sifu W. Toch en Sifu Tim Tackett (Topleerling Bruce Lee)10/09/2006Drukpunten of Dim-Mak en No Touch Energy.

Sifu Walter Toch ontdekte en zag voor het eerst No Touch Energy in 1988 op Alternativa met Dr. Shen Hongxun en volgde bij hem dan de eerste seminaries , later deed ik 2 jaar opleiding op dit gebied in combinaties met Drukpunten en werd instructeur daarin. Zo deed ik verdere stages met o.a. Master Song Park, Master Dillman uit de USA die ook met dergelijke materie bezig waren. Uiteraard is dit een vreemde materie , die eigenlijk reeds eeuwen werd gebruikt en ik het goed kon gebruiken in zelfverdediging , healing enz. Heb er ook een dubbel DVD van gemaak en dient als examen voor Niveau 3 in Kung-Fu.

1e Wudang Monnik Guan Yongxin in Topac. en Belgie Sifu W. Toch 27/09/2012.1e Wudang Monnik Guan Yongxin in Belgie te gast Bij Sifu W. Toch

1e Wudang Monnik Guan Yongyin te gast bij Sifu Walter Toch en in Belgie , expert in Shaolin en Wudang Kung-fu en diverse taijiquan stijlen Chen , Wu, Sun, Yang enz .. .  Ik had het geluk te kunnen genieten van z'n Europese tournee met workshops en privé trainingen. Uitzonderlijke Meester en lesgever die de oude traditionele manier overbracht en dit gewaardeerd werd door de talrijke leerlingen v/d workshops.

Demoploeg Topacademie Sifu Walter Toch met Chinese Ambassadeur in Belgie.Topacademie Sifu W. Toch met demo voor Chinese Ambassadeur Liao Liqiang in Belgie.

Sifu Walter Toch had de eer om op te treden voor de Chinese Ambassadeur Liao Liqiang in Belgie , die bezoek bracht aan Chinese Talen school in Gent. Het was een enorm succes en andere Chinese groepen contacteerden me om hetzelfde te doen op hun scholen. Sifu werd voorgesteld als 1e Westerling met graduaat v/d beroemde Shaolin Tempel in 1990 en kreeg achteraf speciaal onderhoud met de Ambassadeur, Chinese pers was massaal aanwezig op zaterdag 26 Januari 2013.

Casting voor Film met Jean Claude Van Damme Choreografie Sifu Walter TochSifu W. Toch met workshops & demo voor Scholen , bedrijven enz.

Sifu Walter Toch word enorm veel gevraagd op scholen & bedrijven en vindt dit een belangrijke taak in moderne maatschappij , waar agressie , lusteloosheid beginnen te woekeren. Door m'n 50 jarige ervaring in de Martial Arts en werkend als Prof. , bied ik véél mogelijkheden die regering niet kan oplossen omdat de een de ander afmaakt en het nooit goed is. Sifu kent de ZIEL v/d mensen en werkt er dagelijks in , en kan als individu méér doen dan regering. De resultaten zijn enorm en jammer dat kleine groep het maar begrijpt , en deze kunnen op hun manier ook veel doen , en dit belangrijk is voor maatschappij en de Krijgskunsten verschillende kanten hebben ...

SifuTraditionele Wing Chun

De Yip Man Wang Kiu Pai Federatie heeft Sifu Walter Toch opgenomen in het traditionele Wing Chun. Sifu Walter Toch heeft een intense training genoten om het te gan onderwijzen volgens de normen van de Wang Kiu Pai Federatie. Sifu Walter Toch heeft dan ook het nodige geregistreerde certificaat ontvangen dat hem in staat stelt van Jo Gau (assistent voor het Niveau 1 van Siu Lim Tao).

Geslaagd examen STAP 1 op 31/05/2015 , Kenny Deroo,Steven Declercq,Roman Anneleen,Klaas Cordemans,Patrick Palmer.Examen Kung-Fu Kids en volwassenen Topac. Sifu W. Toch

 Vele kandidaten zijn geroepen om examen te doen , maar helaas weinige die slagen in de Topacademie Sifu Walter Toch. Vooral bij Kung-Fu is het één eeuwenoude chinese cultuur , en als men dit een beetje kan begrijpen in het Westen , vraagt dit veel inspanningen van lichaam & geest. Het is een uitdaging en referentie als men slaagt bij Sifu die wereldwijd waardering geniet , door z'n harde werk en toewijding in de krijgskunsten  en met onderscheidingen vele proeven doorstond. Dus zij die slagen zijn pareltjes voor de maatschappij , en het moeilijkste is natuurlijk dan met beide voeten op de grond te blijven !

Grootmeester Deng Yuanhong Bagua , Xing Yi , Taijiquan enz ...

 Sifu had de eer Grootmeester Deng Yanhong op bezoek te krijgen door z'n leerling Thomas Roelant en ex leerling van me. De Grootmeester is reeds 60 jaar actief in China en is een ware expert in Bagua , Xing Yi ,Taijiquan enz... , kon genieten van z'n ervaring in Bagua en Xing Yi . Zulke traditionele meesters zijn zeldzaam en is een verrijking om met hen in contact te komen.


 
 
Groter Normaal Kleiner Zoeken Print Rss nieuws feed Deel