Nieuwsbrief februari 2013


<< Terug

° Op 4 februari 2013 was het groot moment voor het Examen STAP 1 in Shaolin Kung-fu voor Frank De Sutter / Joyce Kaes / Sven Bauwens , die toch 2u en 20 minuten duurde , en zoals iedereen weet zijn de examens HARD / eerlijk en onderbouwd om leerlingen naar hoger niveau te brengen , dat nodig is om toch maar een beetje v/d oude Chinese Cultuur te begrijpen. Ze slaagden alle 3 en zijn terug 3 parels of aanwinst voor de Topacademie , en Sifu hoopt dat vele in hun spoor zullen volgen, maar helaas vele geroepenen maar weinig uitverkoren en die dan ook nog moeten slagen.

° Sifu werd uitgenodigd op het K. A. v/d Voskenslaan in Gent op hun "ZELFVERDEDIGINGSDAG" , ze hadden graag dat ik Tai-Chi gaf , dus gaf ik dit thema aan van de "zachte of interne kracht", en begon met korte classics en uitleg v/d kinetische energie. De leerlingen die trouwens sportschool doen waren verbaasd , en ook leerkrachten en oud-leerkrachten die als jury fungeerden , want Sifu brengt altijd nieuwe ontwikkelingen naar voor als autodidacte wetenschapper in de Martial Arts. Gelukkig had ik m'n gevorderde leerlinge Regine Ruyssen bij me , om verschillende technieken te demonstreren en zo geen tijd te verliezen. Het zoveelste zaadje is gelegd en hopen dat het openbloeid en ze daar de vruchten kunnen van dragen in hun studie als Sportleraar(es) en ontwikkeling als mens.

° Na het grote succes met demo voor Chinese Ambassadeur , werd ik direct al gecontacteerd door Jiayu Peng lerares Chinese taal in het Perspectief - Gent of Henleykaai om op Vrijdag 22 februari (Chinees Nieuwjaar) om demo te geven. Sifu is terug blij omdat hij nu met goed team in wording zit zonder ego, en zal er iets speciaal van maken en opbouw is voor verdere demo's enz. De mensen die demo meedoen kunnen achteraf lekker Chinees eten. De les in de Topacademie gaat gewoon door , en Sifu heeft z'n leerling Bart Van Leuven aangesteld om hem te vervangen die dag. Generale repetitie voor deelnemers demo om 18u in Topacademie , want Sifu houdt van perfectie zoals het past in de traditionele krijgskunsten en cultuur.

° Sifu kreeg Diploma 6e Dan Asahi Ryu Ju-Jutsu uit onverwachte hoek van Soke Ernest Debrun 10e Dan and Founder of Asahi Ryu Ju-Jutsu and Internationel member v.d Universal Martial Arts Hall of Fame in Houston Texas Amerika. Dit was een bijdrage voor wereldwijde verspreiding van de Krijgskunsten en vooral nieuwe ontwikkelingen die Sifu brengt en dit de LEDEN v/d Topacademie ook al op hoger niveau brengt omdat ze daar trainen onder Prof. met bijna halve eeuw van kennis die hij doorgeeft.

Gegroet Sifu Walter Toch


 
 
Groter Normaal Kleiner Zoeken Print Rss nieuws feed Deel